Pamol indeholder paracetamol og hjælper på ondt i hovedet og andre svage smerter.

Pamol hjælper på ondt i hovedet og andre milde smerter

Pamol indeholder paracetamol og er et middel mod milde smerter som hovedpine, tandpine, muskelsmerter, ledsmerter og menstruationssmerter. Samtidig er det febernedsættende.

Denne artikel handler om hvorfor Pamol hjælper på ondt i hovedet og andre milde smerter. I bunden af artiklen kan du svare os på, hvor informativ artiklen er ved at give den 1-5 stjerner. Vurdér artiklen så kommende læsere på forhånd ved, om de får et fyldestgørende svar på det emne artiklen behandler. På forhånd mange tak for din hjælp.

Når du har ondt i hovedet, så har du brug for paracetamol i form af Pamol, Panodil eller Pinex.

Det har du fordi paracetamol hæmmer de stoffer, der fremkalder smerte. På den måde kommer der færre smerteimpulser til hjernen. Samtidig anbefaler sundhedspersonalet præparater med paracetamol, da der er ganske få bivirkninger ved paracetamol.

Om du bruger Pamol, Pinex eller Panodil er i og for sig ikke så vigtigt. Det aktive stof i pillerne, er nemlig det samme – det eneste, der kan variere er pris og så vane. Er du vandt til at købe det ene præparat frem for et andet, så kan du sagtens have en følelse af, at det virker bedre. Og så skal du selvfølgelig købe det, der får dine smerter til hurtigst at forsvinde.

Slår feberen ned

Paracetamol – og dermed Pamol -har også den effekt, at den slår feber ned. Det betyder, at når du er sløj med eksempelvis forkølelse eller influenza, så kan du få feberen til at forsvinde og dermed få en momentvis forbedring af din sygdom.

Det er dog ikke altid en god ide. Feber er nemlig en forsvarsmekanisme i kroppen, der viser at vores immunforsvar er gået til angreb på et virus.

Du kan derfor heller ikke stole på din temperatur, hvis du har taget paracetamol før du har målt kropstemperaturen.

Følg indlægssedlen

Men pas på og læs indlægssedlen før du bare spiser løs af eksempelvis Pamol. For mange tabletter på én gang være meget alvorlige i forhold til din sundhed

De normale doser af paracetamol på piller – altså Panodil, Pinex og Pamol – er for voksne 2 tabletter fire gange dagligt pr. døgn. Men tager man blot få tabletter ekstra i døgnet, kan man risikere en livsfarlig forgiftning.

Også selv om man følger normaldosis kan man dog få bivirkninger – hvis man spiser paracetamol fast over en længere periode. Så risikerer man nemlig at få det man kalder medicinoverforbrugshovedpine – MOH. Man får dermed populært sagt hovedpine af hovedpinepiller.

Læs også denne artikel:

Læge Jerk W. Langers kur mod tømmermænd

0 thoughts on “Pamol hjælper på ondt i hovedet og andre milde smerter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *