Kaffe med mælk indeholder en god cocktail af antioxidanter og proteiner, som virker antiinflammatoriske i vores kroppe.
Kaffe med mælk er en fuldstændig uundværlig drik for alle os, der foretrækker at hælde mælk i vores kaffe.
Smagen er lige dele syrlig, bitter og cremet, og koffeineffekten er heller ikke at foragte.
Men kaffe med mælk kan mere end det, ser det ud til i studier fra Institut for Fødevarevidenskab og Institut fra Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet.
Næringsindhold og vigtige egenskaber
Kaffe laves af kaffebønner, det er altså en plantedrik. Og lige som alle andre spiselige planter indeholder kaffebønnerne også antioxidanterne polyphenoler.
Disse er med til at holde kroppens niveau af oxidativt stress nede. Oxidativt stress opstår, når der er ubalance mellem de frie radikaler og antioxidanter, og har vi det, er vi mere tilbøjelige til at blive syge og danne inflammation.
Mælk er en proteinrig drik med aminosyrer. Kroppen danner selv aminosyrer, men ikke dem alle. Mælk indeholder derimod alle de vigtige aminosyrer, det samme gælder også for kød. Disse er blandt andet med til at vedligeholde vores skelet.
Derfor spiller kaffe med mælk så godt
Forskning i mixet af polyphenoler og aminosyrer viser, at sammensætningen af de to er en rigtig god kombination.
Aminosyrerne går nemlig ind og understøtter polyphenolernes antiinflammatoriske virkning på immunceller. Faktisk fordobler de antioxidanternes egenskaber.
Forskningen er endnu ikke lavet på mennesker, men den foreløbige konklusion er, at der er god grund til at spise en kost, der kombinerer animalske produkter med grøntsager og frugter.
Og så kan man ellers nyde alle sine kopper kaffe med mælk vel vidende, at de gør noget gavnligt for kroppen.
Læs også: