Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Hvor meget vand skal vi drikke? Få svaret her
Hvor meget vand
Der er mange forskellige teorier om, hvor meget vand vi skal drikke dagligt. Læs tips her.

Hvor meget vand skal vi drikke? Få svaret her

Hvor meget vand skal jeg drikke hver dag? Du er ikke den eneste, der er i tvivl. Her får du svaret på det anbefalede daglige indtag.

Hvor meget vand er nok til at opfylde mit daglige behov for væske? Nogle siger to liter, andre tre eller ligefrem fire, og så er det altså svært at gennemskue, hvad der er rigtigt.

Sagen er, at de fleste mennesker får dækket deres daglige væskebehov med en til halvanden liter væske, oplyser Fødevarestyrelsen.

Om det er vand, danskvand, mælk, juice, te eller kaffe er ikke så betydningsfuldt, blot vi får ca. halvanden liter væske hver dag.

Drik mere når du sveder

Når vi har det varmt og sveder, mister kroppen væske. Derfor er det en god ide at drikke mere, når vi opholder os i varmen, arbejder fysisk hårdt eller dyrker motion, så vi ikke dehydrerer.

Er vi syge, særligt når vi har feber, diarre eller kaster op, ja, så skal der også skrues op for væskeindtaget.

Selvom alle former for væske kan slukke vores tørst, anbefaler Fødevarestyrelsen, at vi først og fremmest tyr til vand, når vi er tørstige. Her er ingen sukker, koffein, alkohol eller fedt – og så er det ganske gratis.

Hvornår får vi for meget vand

Hvis du er meget ekstrem og bæller litervis af vand ned hver dag, kan du risikere at blive syg.

Det kaldes meget prosaisk for vandforgiftning. Du kan læse om det her.

Men lyt til din krop og drik, når du er tørstig. Lad være med at udskyde det, og husk at der altid er væske lige i nærheden – nemlig i vandhanen.

Kilde: Fødevarestyrelsen, netdoktor.dk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *