Pinex kan lindre svage smerter - som eksempelvis ondt i hovedet.

Pinex hjælper på svage smerter – og har få bivirkninger

Pinex indeholder det aktive stof paracetamol og bruges typisk mod svage smerter – lige som eksempelvis Panodil og Pamol. Det kan købes i mindre mængder i håndkøb og har normalt meget få bivirkninger.

Dette er en artikel om Pinex, der indeholder paracetamol. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

Pinex er en lille filmovertrukket tablet, som gør den nem og behagelig at synke. Den indeholder 500 mg paracetamol, (lige som Panodil og Pamol) og har en delekærv i midten, så den nemt kan halveres, og derfor også kan anvendes til børn.

Tabletten kan anvendes som smertelindring mod de mest almindelige svage smerter så som hovedpine, tandpine, menstruationssmerter eller muskel-og ledsmerter. Samtidig virker det også febernedsættende. Det kan derfor være en god ide at tage en dosis ved influenza. Der er ikke mange bivirkninger ved paracetamol og derfor anbefales det ofte af sundhedspersonale ved svage smerter.

Pinex kommer i flere varianter
• Pinex Tablet – kommer i 10 stk. og 20 stk. blisterpakning
• Pinex Brusetablet – tabletten opløses i et halvt glas vand, og er klar til at indtage når vandet er bruset af
• Pinex Smelt – er en tablet der smelter hurtigt på tungen. Den er særlig ideel ved forkølelse, hvor der kan være synke-gener
• Pinex Stikpille – er nemme at indføre. Kan ligesom Pinex Smelt med fordel bruges ved synkebesvær

Den anbefalede dosis og overdosis

Voksne: 2 tabletter 3-4 gange dagligt, dog højst 4000 mg dagligt.
Børn: Dosis afhænger af barnets vægt, så derfor er det vigtigt at læse indlægssedlen før dosering

Overdosering af hovedpinepiller kan give farlige og langvarige skader på både lever, nyrer, bugspytkirtel og knoglemarv.

Symptomer på overdosering kan blandt andet være kvalme, opkast og mavesmerter.

Der kan også forekomme andre bivirkninger som gulsot, nyreskade eller blødning fra slimhinder, men disse er meget sjældne bivirkninger, som ikke forekommer ret ofte.

Samtidig kan man også få en såkaldt medicinoverforbrugshovedpine – MOH – af for stort indtag af smertestillende piller over en længere periode.

Er der mistanke om overdosering, skal lægen helst kontaktes indenfor 10 timer efter indtagelsen.

Værd at vide

Før du begynder at tage smertestillende piller er der visse ting du skal være opmærksom på.

• Har du sygdomme, som du tager andet medicin for, så kontakt altid lægen for at få bekræftet, om du må tage smertestillende piller sammen med din medicin

• Pinex bør altid indtages sammen med et glas vand, men behøver ikke indtages sammen med et måltid

• Pinex påvirker ikke arbejdssikkerhed eller færden i trafikken

11 thoughts on “Pinex hjælper på svage smerter – og har få bivirkninger

  1. Supp Panodil bruges ikke til voksne iflg indlæggelsessedlen, idet det er meget usikkert hvor stor andel af det aktive stof man optager i endetarmen.
    Panodil brus må ikke bruges til folk med højt salt indhold i blodet (NaCl) idet 1 g x 4 dgl svarer til hvad der anbefales af salt indtag dagligt for raske folk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *