Kodimagnyl er et smertestillende præparat, der bruges til milde og moderate smerter - typisk mod ondt i hovedet.

Kodimagnyl: Sådan virker det og her er bivirkningerne

Kodimagnyl bruges ofte som middel mod ondt i hovedet – på lige fod med paracetamol-præparaterne Panodil, Pinex og Pamol. Men der er stor forskel på de to typer af smertestillende præparater. Kodimagnyl indeholder nemlig kodein, acetylsalicylsyre og magnesiumoxid

Denne artikel handler om det smertestillende middel Kodimagnyl, der af mange bruges mod hovedpine og andre svage og moderate smerter. I bunden af artiklen må du gerne give din vurdering af artiklen på en skala fra 1-5 stjerner. På forhånd tak for hjælpen.

Det er et velkendt fænomen at danskere tager smertestillende håndkøbsmedicin for at komme igennem hverdagen og lindre deres smerter.

Men ved vi egentlig hvad vi propper i vores krop og hvilke bivirkninger det kan medføre. Smertestillende medicin Kodimagnyl er ret populært blandt danskere, men hvad er kodimagnyl og hvordan virker det?

Mod svage smerter

Kodimagnyl er smertestillende medicin som kan tages mod svage smerter, som er velegnet at tage ved akutte moderate smerter.

Medicinen kan fås i håndkøb af 10-20 styk hvorimod pakker med henholdsvis 50, 100 og 200 styk kan fås på recept.

Kodimagnyl består af tre slags aktivstoffer– nemlig kodein, acetylsalicylsyre og magnesiumoxid. Dermed adskiller det sig fra smertestillende medicin med paracetamol som eksempelvis Panodil, Pamol og Pinex.

Acetylsalicylsyre har en smertestillende og febernedsættende virkning og kodein forstærker smertestillende virkning. Stoffet magnesiumoxid er mildt afførende, som bliver tilsat for at modvirke kodeins forstoppende virkning.

Bivirkninger ved Kodimagnyl

De mest almindelige bivirkninger som sure opstød, mavesmerter, halsbrand og tendens til blødninger.

Derimod de almindelige bivirkninger er blødning i mave-tarmkanalen, diarré, forstoppelse, kvalme, opkast, muskelsammentrækninger, hovedpine og søvnløshed.

Sådan virker det

Vi håndterer smerter forskelligt, da vores smertetærskel også varierer fra person til person.

Det er aldrig sjovt at have smerter, hvorfor man bør behandle smerter hurtigt og effektivt.

Når det kommer til Kodimagnyl skal man være opmærksom, da kombinationen af acetylsalicylsyre og kodein kan ende med at være livsfarligt, hvis man indtager høje doser.

Hvis man indtager høje doser af smertestillende og hyppigt, er der også større chance for at opleve både de mest almindelige og almindelige bivirkninger. Derfor kan det kun anbefales at du tager en snak med din læge før du indtager denne medicin for at være sikker på at du indtager tabletterne i anbefalede doser.

Er du gravid frarådes det at indtage Kodimagnyl, og børn under 12 år bør heller ikke indtage denne smertestillende medicin.

Døjer du med mange smerter og bruger andre lægemidler, bør du konsultere din læge, da bivirkninger varierer grundet kombinationen af de forskellige lægemidler og deres kemiske sammensætninger.

  • Kodimagnyl: Sådan virker det og her er bivirkningerne
Sending
Brugerne mener
4 (53 stemmer)

6 Comments

  1. Hanne Wolf 21. februar 2018
    • Redaktion 22. februar 2018
    • Flemming Dyrman 15. marts 2018
  2. Steen Lindgren 22. februar 2018
  3. kalle knop 6. marts 2018
  4. Jan Jensen 12. juli 2018

Leave a Reply