Billede resultat for cola mod ondt i maven

Hjælper cola mod ondt i maven? Her er svaret

Hjælper cola mod ondt i maven, eller er det blot et udueligt husråd fra gamle dage? Her kigger vi nærmere på påstanden om cola som middel mod mavepine.

Denne artikel handler om cola mod ondt i maven, og du er meget velkommen med din kommentar lige under artiklen. Altså bruger du cola som middel mod mavepine, og hjælper det dig? Del dine erfaringer med andre. Samtidig må du gerne give din vurdering af artiklen på en skala fra 1-5 stjerner. På forhånd tak for hjælpen.

Cola og mavepine

Cola mod ondt i maven er vist et råd, som de fleste er stødt på gennem tiden. Ligesom æbler mod mavepine, men den del kigger på en anden gang.

Her drejer det sig om colaen, og om det er bevist, at det skulle afhjælpe en mavepine.

Er cola mod ondt i maven et godt råd – eller er det virkeligheden noget sludder. Og kan colaen i stedet skade og forværre mavepinen?

Ingen hemmelige stoffer i cola

Selvom mange nok mener, at en cola faktisk har lindret deres mavepine, så er der ikke noget videnskabeligt bevis for det.

Der er ikke hemmelige stoffer i en cola, der vil kunne afhjælpe mavepinen. Desværre, kan man vel sige.

Tværtimod er der meget sukker i cola, og det kan i værste forværre mavepinen. Så umiddelbart er cola mod mavepine altså ikke et godt råd.

Undgå kold cola

Og dog. For tosset er ideen alligevel ikke. Det er nemlig godt med væske når mavepinen plager, så et bud kan være at fortynde colaen med vand.

Så er den knap så sød og sukkerholdig, og derfor vil det gavne dig.

Desuden er det bedst at drikke væske, der har stuetemperatur, fordi kold væske også kan drille maven.

Andre råd mod ondt i maven

Men hvad gør man ellers?

Jo, det bedste råd er nok en god portion A38, der formentlig vil lette din mavepine noget. Og det er i hvert fald bedre end cola.

Det er dog vigtigt at sige, at der er en del forskellige holdninger til om cola virker mod mavepine. Derfor må du gerne komme med dine erfaringer i kommentarfeltet herunder.

Se også disse artikler:

Her er lægens kur mod tømmermænd

Derfor lugter en prut så forfærdeligt

Her kan læse hvad feber er

34 thoughts on “Hjælper cola mod ondt i maven? Her er svaret

  1. Det er ikke bare cola,det skal være dover cola,altså cola uden brus. Og det hjælper faktisk. I usa lægeordineres det,eller sagt på en anden måde, de har en mixtur som hovedsageligt består af Coca cola

  2. Jeg har oplevet flere gange den hjælper, også mod tynd mave. Men det skal være Coca Cola original. Alle andre mærker gør det faktisk værre.

  3. Hjælpe bestemt ikke bevisligt mod ondt i maven.
    Derimod hjælper sukkerholdig cola hvor brusen bliver pisket væk mod kvalme og opkastning og der må spises saltstænger til.

  4. Her hos os drikke vi cola og spiser popcorn, når maven driller – det lærte vi, da vi boede i Brasilien! Vi synes det virker. Om ikke andet får man den syge til at drikke noget.

  5. Det eneste middel der hjælper mod ondt i maven / dårlig mave er Coca Cola og det Skal være den originale!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *