Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Husker du at vaske fingre? Se her hvorfor det er så vigtigt
Når du skal vaske fingre så brug den tid, der skal til. det er vigtig både for din egen og andres sundhed.
Når du skal vaske fingre så brug den tid, der skal til. det er vigtig både for din egen og andres sundhed.

Husker du at vaske fingre? Se her hvorfor det er så vigtigt

Du skal huske også at vaske fingre, når du vasker hænder – bakterierne forsvinder ikke ved at du bare gør dine hænder og fingre våde. Der skal sæbe på og så skal der skrubbes for at opnå den bedste håndhygiejne som holder virus og bakterier på et minimum.

Dette er en artikel, der handler om at du skal huske at vaske fingre, når du vasker dine hænder – og hvorfor det er så vigtigt. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

Vi lærer det helt fra barns ben: Vi skal vaske fingre godt og grundigt – både efter toiletbesøg, inden vi laver mad og skal spise, samt når vi kommer hjem. Men det er som om nogle af os alligevel glemmer hvorfor det er så vigtigt med god håndhygiejne og hvordan man opnår det.

Hvis du hører til dem, der har glemt hvordan man gør, når man står foran håndvasken, så se denne Guide: Sådan skal du vaske hænder – trin for trin.

Kan du godt huske hvordan man gør, men bare har glemt hvor vigtigt, det er, så læs bare videre. For argumenterne for at vaske fingre omhyggeligt er overvældende.

Andre sygdomme, urin og afføring

Som mennesker rører vi ofte ved vores egen mund, næse eller øjne. Men tænker du på, at når du eksempelvis har rørt ved et dørhåndtag, så rører du samtidig ved alle de andre mennesker, der har haft fat i dørhåndtaget før dig?

Det samme gør sig gældende, når du tager en kurv eller en indkøbsvogn i supermarkedet. Og du ved intet om hvor god håndhygiejne den, der lige har haft fat i kurven eller vognen før dig, har. Måske hører de til den gruppe af mennesker, der sjældent vasker hænder. Dermed får du deres urin- eller afføringsbakterier på din hånd – og videre i munden, øjnene eller næsen.

Du kan også risikere at få virus-bakterier på dig. Specielt i vintermånederne er dårlig håndhygiejne med til at sprede forkølelse eller influenza. Den risiko kan du være med til at mindske ved at huske at vaske fingre hver gang du kommer hjem, hver gang du skal lave mad, hver gang du har rørt ved andre – og selvfølgelig hver eneste gang du har været på toilet.

Sådan stopper du spredningen

Når man selv er blevet syg, så har man brug for at blive vartet lidt op og føle, at andre tænker på én. Men det er lige så vigtigt at den syge tænker på andre.

Er man forkølet, så skal man huske at vaske hænder oftere – og hver eneste gang man har pudset næse og haft fingrene i sit eget snot.

Og skal man nyse, så nys altid i et lommetørklæde eller i ærmet – på den måde undgår man at sygdomsbakterierne spredes rundt i hele lokalet.

Koldt eller varmt vand

Når du står foran håndvasken, så behøver du ikke bekymre dig om hvorvidt du bruger koldt eller varmt vand, når du vasker dine hænder. Det spiller nemlig ikke den store rolle.

Det vigtige er, at du vasker fingre godt og grundigt og tørrer dem godt af bagefter.

1 kommentar til “Husker du at vaske fingre? Se her hvorfor det er så vigtigt”

  1. Jeg har et produkt der virker i 3 timer på hænderne og er uden alkohol/sprit så alle kan bruge det.
    Ligeså et produkt der virker i op til 72 timer feks i køkken, wc mm.
    Giv en besked hvis man vil høre mere.
    Steri-7 er navnet på produktet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *