Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Sov godt: Derfor skal du undgå mobilen lige før sengetid
Der er flere gode grunde til, at dus skal undgå mobilen lige før sengetid. Det kan simpelthen skade din nattesøvn, så stop brugen af en din mobil eller iPad mindst en time før sengetid.
Der er flere gode grunde til, at dus skal undgå mobilen lige før sengetid. Det kan simpelthen skade din nattesøvn, så stop brugen af en din mobil eller iPad mindst en time før sengetid.

Sov godt: Derfor skal du undgå mobilen lige før sengetid

Undgå mobilen lige før sengetid. På den måde får du simpelthen en bedre nattesøvn, og helt konkret skal du droppe mobile og iPad senest en time før du lægger dig til at sove.

Dette er en artikel om det fornuftige i, at undgå mobilen lige før sengetid, fordi det kan spille ind på dine nattesøvn. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

De fleste kender nok det der med, at man lige skal tjekke Facebook eller se lidt TV på mobilen eller en iPad lige før man lægger sig til at sove, men det er faktisk en rigtig dum idé.

I det hele taget er det klogt, at undgå mobilen lige før sengetid, og det er der flere forklaringer på.

En række undersøgelser ude i verden har nemlig vist, at brugen af mobil inden sengetid påvirker hjernen.

Lys fra skærmen ødelægger nattesøvnen

Dels vil alene lyset fra skærmen kunne forstyrre din nattesøvn efterfølgende. Mængden af lys fra skærmen kan nemlig forvirre din døgnrytme, fordi du ikke skal have så stor en mængde lys så sent på dagen. Egentlig logisk nok.

Men aktiviteten på skærmen skaber også et engagement i din hjerne, og det er uanset om du spiller et spil, ser en TV-serie eller blot læser et magasin på mobilen.

Du bliver underholdt, og det kan være problematisk. Hjernen ka nemlig fortsætte med at bearbejde indtrykkene, og så får den ikke den nødvendige ro.

Stop en time før

Derfor mener flere søvnforskere, at man skal stoppe brugen af mobiltelefon, iPad og andre skærme mindst en time før sengetid. Og gerne to timer før.

Selvom der blandt andet findes nat-indstillinger på mobilen, så er det altså ikke nok. Fordi forstyrrelsen af nattesøvnen både kan komme fra lyset og indholdet, og hjernen skal stille og roligt indstilles på, at man om lidt skal der soves.

Hvad er dine oplevelser omkring skærmbrug før sengetid? Del dem med os i kommentarfeltet herunder.

Se også disse artikler:

Hjælper cola mod ondt i maven?

Hvorfor får vi mareridt?

Er kaffe egentlig sund?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *