Det er vigtigt at kende de gængse symptomer på stress - så du selv bliver opmærksom på, når sygdommen rammer.

Symptomer på stress: Det her skal du holde øje med

Man hører så meget om stress, men hvilke symptomer på stress er det lige man skal holde øje med?

Denne artikel handler symptomer på stress. I bunden af artiklen kan du svare os på, hvor informativ artiklen er ved at give den 1-5 stjerner. Vurdér artiklen så kommende læsere på forhånd ved, om de får et fyldestgørende svar på det emne artiklen behandler. På forhånd mange tak for din hjælp.

Stress er kroppens beredskab, når man møder en svær udfordring. Problemet opstår, når reaktionen ikke stopper igen. Så kan man nemlig blive alvorligt syg.

Stress-reaktionen består i, at vores autonome nervesystem sætter igang samtidigt med, at der bliver produceret mere adrenalin og kortisol. Begge stoffer er hormoner, der får vores krop op på dupperne.

Symptomer på stress

Kroppens reaktion på stress kan være ubehagelig, da man kan opleve, at hjertet banker hurtigere eller at man sveder, men det er helt normal.

Ligeså snart vi får løst udfordringen, eller regner med at kunne, så falder kroppens reaktion nemlig igen. Stress-reaktionen er derfor sund, da den gør os i stand til at reagere hurtigere i pressede situationer.

Problemet opstår, når det der stresser os, ikke forsvinder eller bliver løst, og i stedet fortsætter i uger, måneder eller år.

Det betyder at kroppen i længere tid producerer store mængder af adrenalin og kortisol for at være i konstant beredskab. Kroppen har slet ikke mulighed for at slappe af, og det er ikke sundt.

Det er derfor en god ide at tjekke nedenstående symptomer igennem for at være sikker på, at man ikke lider af længerevarende stress.

 • Hjertebanken
 • Hovedpine
 • Manglende appetit
 • Svedeture
 • Forværring af kroniske sygdomme som for eksempel sukkersyge.

Psykiske symptomer på stress:

 • Træthed
 • Problemer med hukommelsen
 • Problemer med koncentrationen
 • Dårligt humør
 • Rastløshed

Andre symptomer på stress:

Har du haft flere af ovenstående symptomer igennem længere tid? Så kan det nemlig være et tegn på, at du lider af langvarig stress.

Det er vigtigt at huske, at hvert tilfælde af stress er unikt. Ovenstående symptomer er kun nogle af de symptomer, man kan få ved stress. Har du dårligt i længere perioder, er det derfor en god ide at snakke med en læge.

Kilde: Videncenter for Arbejdsmiljø

Sending
Brugerne mener
2.5 (2 stemmer)

One Response

 1. Susanne Bech 16. april 2018

Leave a Reply