Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Slankemidlet Wegovy: Sådan virker det
Hvordan virker Slankemidlet Wegovy, hvordan får man en recept og hvad koster det?
Slankemidlet Wegovy kræver recept. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan det virker og hvad det koster.

Slankemidlet Wegovy: Sådan virker det

Slankemidlet Wegovy er blevet populært efter, det blev godkendt til salg herhjemme. Her finder du fakta om medicinen til svært overvægtige.

Slankemidlet Wegovy blev godkendt til salg i Danmark i slutningen af 2022. Og herefter gik det stærkt. Alene i januar måned, 2023, fik 16.593 danskere udskrevet medicinen ifølge DRs oplysninger fra Sundhedsstyrelsen,

Vægttabsmidlet er receptpligtigt, så man skal forbi lægen for at få det, og det har i tusindvis allerede gjort herhjemme.

Men hvordan virker det? Hvad koster det? Og hvad skal der til for at få det? Det og meget mere om slankemidlet Wegovy finder du her.

Sådan virker medicinen

Vi har alle et hormon, der giver besked fra tarmen til hjernen om, at vi er mætte. Hormonet hedder GLP-1, og det er dette hormon Wegovey efterligner.

Når man får det, bliver sultfølelsen nedsat, og man bliver hurtigere mæt. Det betyder, at man ikke spiser så meget.

Dog skal behandlingen med medicinen helst foregå sammen med en livsstilsændring – det vil sige motion og sund kost. På den måde giver det en større effekt.

Sådan får du recept

Der findes to minimumskrav til dem, der ønsker at begynde behandlingen med slankemedicinen. Sundhedsstyrelsen oplyser, at man kun kommer i betragtning, hvis man opfylder en af disse krav:

  • En BMI på mindst 30.
  • En BMI, der ligger mellem 27-30, men hvor man har mindst en af disse vægtrelaterede tilstande: Prædiabetes, type 2-diabetes, forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, søvnapnø og/eller hjerte-kar-sygdomme.

Pris og behandling

Midlet skal sprøjtes ind i arm, ben eller mave med en lille pen en gang om ugen.

De første fire uger får du 0,25 milligram om ugen, derefter sættes dosis langsomt i vejret, så man efter 16 uger når op på en dosis på 2,4 milligram ugentligt.

Da der ikke gives tilskud til behandlingen, skal man selv betale for medicinen, som i skrivende stund koster 1323 kroner for mindste dosis i en måned. Medicinpriser ændrer sig løbende, så du kan følge med i priserne apoteket.dks hjemmeside.

Medlemmer af Sygeforsikringen “danmark” kan få tilskud på helt op til halvdelen af udgifterne. De overvejer dog at stoppe tilskuddet på grund af den store efterspørgsel.

Korte facts om slankemidlet Wegovy

  • Det aktive stof i medicinen er Semaglutid, som virker på samme måde som vores naturlige hormon GLP-1, der styrer sult- og mæthedsfornemmelse.
  • Studier har vist, at mange får et betydeligt vægttab efter en længere periode med fedmemedicinen.
  • Medicinen skal kombineres med en sund livsstil. Sundhedsstyrelsen skriver: ‘De markante vægttab er set, når Wegovy er kombineret med kaloriereduceret kost (500 kcal underskud dagligt) og fysisk aktivitet (150 min. ugentligt)’.
  • Studier peger på, at man ikke fastholder sit vægttab, når man stopper med at bruge midlet.
  • De mest almindelige bivirkninger er hovedpine, kvalme, opkastning, diarré, forstoppelse og mavesmerter.

Kilder: European Medicines Agency, Sundhedsstyrelsen, Apoteket.dk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *