Kan Panodil blive for gammel, og er det farligt at indtage hovedpinepiller, der har overskredet sidste anvendelselsdag? Det korte svar er, at det ikke er farligt at spise Panodil, der har overskredet holdbarhedsdatoen, men de kan have en mindre effekt. Foto: Altomsundhed.dk.

Kan Panodil bliver for gammel og er pillerne så farlige?

Kan Panodil blive for gammel, og må man indtage hovedpinepiller, der har overskredet holdbarhedsdatoen? Det kigger vi nærmere på i denne artikel.

Denne artikel stiller spørgsmålet: Kan Panodil blive for gammel, om gamle hovedpinepiller og om de er farlige. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

De fleste har nok prøvet at hive en pakke hovedpinepiller ud af køkkenskabet og tænkt: Kan Panodil blive for gammel – og må jeg spise pillerne alligevel?

Heldigvis er hovedpinepiller for de fleste jo ikke noget man spiser hver dag, og derfor kan de hurtigt forputte sig bagerst i skabet, og pludselig er sidste anvendelsesdato overskredet når man endelig får brug for at tage en hovedpinepille, fordi man har ondt i hovedet.

Panodil kan holde sig i op til fem år

Ganske vist kan Panodil og lignende hovedpinepiller holde sig i op til fem år, når blot man husker at opbevare pillerne korrekt.

Det vil sige, at man skal opbevare dem ved en temperatur på ikke over 25 grader. Altså er det fint at lægge dem i et skab ved almindelig stuetemperatur.

Selvom pillerne har en holdbarhed på op til de fem år, så skal man dog altid lige tjekke holdbarhedsdatoen på pakken, for det er den der gælder.

Du bliver ikke syg af en gammel Panodil

Selvom hovedpinepillerne har overskredet datoen for sidste anvendelse, ja så skal du ikke frygte at blive syg af pillerne.

I værste fald kan de miste deres effekt, og derfor kan de risikere at være mindre virksomme mod din hovedpine. Men syg bliver du altså ikke af dem. Og de er heller ikke giftige.

Dette gælder ikke kun Panodil, men også Pamol, Pinex, Ipren og den type piller.

Smid ikke hovedpinepiller i skraldespanden

Det gode råd er, at du skal kassere smertestillende medicin som Panodil, hvis den er blevet for gammel.

Men du må ikke smide den i skraldespanden. I stedet skal du aflevere den på apoteket.

Og har du konkrete spørgsmål, bør du kontakte din læge.

0 thoughts on “Kan Panodil bliver for gammel og er pillerne så farlige?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *