Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Hvordan behandler man stress?
Stress rammer typisk, når man står overfor store udfordringer i ens privatliv eller arbejdsliv.
Stress rammer typisk, når man står overfor store udfordringer i ens privatliv eller arbejdsliv.

Hvordan behandler man stress?

Hvordan behandler man stress? Der er som sådan ikke én behandling man kan komme i, hvis man bliver ramt af stress. Men der er flere ting, man kan gøre for at bekæmpe stressen.

Denne artikel handler om hvordan man behandler stress. I bunden af artiklen kan du svare os på, hvor informativ artiklen er ved at give den 1-5 stjerner. Vurdér artiklen så kommende læsere på forhånd ved, om de får et fyldestgørende svar på det emne artiklen behandler. På forhånd mange tak for din hjælp.

Stress dækker over tusind forskellige ting, og ikke to mennesker oplever stress på samme måde. For ligeså mange definitioner der er af at have stress, ligeså mange symptomer er der også. Så hvordan behandler man stress?

Stress rammer typisk, når man står overfor udfordringer i ens privatliv eller arbejdsliv, som man synes er uoverskuelige.

Der er som sådan ikke én behandling man kan komme i, hvis man bliver ramt af stress. Men der er flere ting, man kan gøre for at bekæmpe stressen. Læs med her for at få svar på spørgsmålet: “Hvordan behandler man stress?”

Hvad kan lægen gøre?

Hvis du føler, at du er ramt af langvarig stress, er det en god ide at ringe til din læge. Hvis du kommer til lægen med stress, vil lægen undersøge, om du er ramt af stress, om du har en beslægtet psykisk sygdom eller om du har en fysisk sygdom.

Symptomer på stress kan være mange ting og derfor er der også stor forskel i behandling alt efter behovet hos den stressramte. Typisk vil behandling af stress være en kombination af:

  • En samtale, hvor lægen giver dig værktøjer til at klare hverdagen
  • Evt. en mulighedserklæring, der laves sammen med din arbejdsgiver

Lægen vil kigge på hvilke symptomer du har. Lægen vil også prøve at snakke med dig om, hvordan du kan gøre stressen mindre. Her vil lægen prøve at finde ud af tre ting:

  1. Hvad der stresser dig
  2. Om din livsstil påvirker din stress
  3. Hjælpe dig med at finde ud af, hvad du kan gøre anderledes.

Hvad kan dine nære gøre?

Det er vigtigt at huske, at stress ikke er en sygdom, men noget der kan gå over. Derfor er det god ide at snakke med nogen tæt på dig.

Som pårørende kan det være svært at forstå, hvordan den stressramte har. Det er derfor vigtigt, at du fortæller dem, hvordan du har det, så de bedre kan tage hensyn.

Når du har snakket med dine nære, kan de bedre hjælpe dig. For eksempel ved at:

  • Lytte
  • Være til rådighed
  • Klare praktiske ting
  • Hjælpe dig, hvis du bliver stresset i en bestemt situation
  • Forebygge tilbagefald, da de nu kender dine stresssignaler

Interne links:

Hvorfor bliver man stresset? Det kan du læse mere om her

Kilde: Sundhed.dk og Psykiatrifonden

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *