Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Ved du hvor ofte du skal vaske sengetøj?
Ved du hvor ofte du skal vaske sengetøj? Det kommer måske som en overraskelse for en del, men du bør faktisk sende sengetøjet en tur i vaskemaskinen hver 14. dag.
Ved du hvor ofte du skal vaske sengetøj? Det kommer måske som en overraskelse for en del, men du bør faktisk sende sengetøjet en tur i vaskemaskinen hver 14. dag.

Ved du hvor ofte du skal vaske sengetøj?

Her kan du se hvor ofte du bør vaske sengetøj, og du bliver måske overrasket over svaret. Og der er flere forklaringer på hvorfor det er så ofte.

Denne artikel handler om hvor ofte du skal vaske sengetøj og hvorfor det er vigtigt, at du ikke bare springer over. I bunden af artiklen kan du svare os på, hvor informativ artiklen er ved at give den 1-5 stjerner. Vurdér artiklen så kommende læsere på forhånd ved, om de får et fyldestgørende svar på det emne artiklen behandler. På forhånd mange tak for din hjælp.

For at hoppe lige til svaret på spørgsmålet, så bør du vaske sengetøj hver 14. dag.

Og det kommer måske bag på de fleste at det er så ofte sengetøjet skal have en tur i vaskemaskinen, men faktisk kan det endda være godt at vaske sengetøjet endnu oftere.

Hvor meget sveder du?

Hyppigheden af hvor tit du skal smide sengetøjet til vask afhænger ikke overraskende af hvor meget du sveder.

Og jo mere sved, jo oftere skal det vaskes. Så for nogle er det godt at gøre en gang om ugen.

Til gengæld kan der også være gode grunde til at vaske sengetøj lidt sjældnere, så du måske blot gør det en gang hver måned. Eksempelvis fordi du ikke sveder så meget.

Når vi sover om natten aflejres der en del snavs og urenheder fra kroppen, og det sætter sig i sengetøjet. Hvilket ret hurtigt gør det ulækkert.

Guf for husstøvmider

Desuden smider vi mange hudceller i sengetøjet hver nat, og de er guf for husstøvmiderne, så derfor er der ingen vej udenom en relativ hyppig vask af sengetøjet.

Det kan være svært konkret at vurdere hvor beskidt sengetøjet er, men start med at lugte til det, og når det begynder at udgive mere ubehagelige lugte, ja så skal det til vask. Det giver næsten sig selv.

Men en god tommelfingerregel for vask af sengetøj er altså hver 14. dag.

Vask sengetøj ved 60 grader

Sengetøj bør du iøvrigt vaske ved 60 grader, fordi det indeholder støvmider og bakterier.

En lavere temperatur er ikke tilstrækkelig til at slå dem ihjel.

Det er i øvrigt også en rigtig god idé at lufte ud i soveværelset. Gør det gerne 2-3 gange dagligt, hvor der er åbnet ud i fem minutter.

Se også disse artikler:

Kendt læges mirakeldrik mod tømmermænd

Derfor kan du få hovedpine af hovedpinepiller

Sådan vasker du hænderne korrekt

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *