Alt Om Sundhed: Forside » Nyheder » 12-årige piger tilbydes HPV-vaccine
Sundhedsstyrelsen oplyser, at som en del af børnevaccinationsprogrammet vil 12-årige piger fremover blive tilbudt en HPV-vaccine, der dækker flere HPV-typer. 
Sundhedsstyrelsen oplyser, at som en del af børnevaccinationsprogrammet vil 12-årige piger fremover blive tilbudt en HPV-vaccine, der dækker flere HPV-typer. 

12-årige piger tilbydes HPV-vaccine

12-årige piger bliver nu tilbudt en HPV-vaccine i forbindelse med vaccinationsprogrammet til børn, og den vil dækker flere typer af HPV.

Som en del af børnevaccinationsprogrammet vil 12-årige piger fremover blive tilbudt en HPV-vaccine, der dækker flere HPV-typer.

Det er Statens Serum Institut, der har færdiggjort et udbud om en ny vaccine, og vinderen blev en såkaldt ni-valent type, der beskytter mod 90 procent af de typer af HPV, der giver livmoderhalskræft.

Vaccinen bliver markedsført under navnet Gardasil 9, fortæller Sundhedsstyrelsen.

Flere piger vaccineres mod HPV

Den nye HPV-vaccine kommer på et tidspunkt, hvor alt tyder på, at den nedadgående vaccinationskurve er knækket, og at flere piger nu bliver HPV-vaccineret.

– Vi er enormt glade for, at så mange forældre har taget stilling og valgt at vaccinere deres døtre mod livmoderhalskræft. De HPV-vacciner, vi har haft i programmet hidtil, har været effektive og sikre, og vi er selvfølgelig glade for, at det fremover er muligt at blive endnu bedre beskyttet mod HPV, siger overlæge Bolette Søborg fra Sundhedsstyrelsen.

Vaccinen er blevet tilgængelig som en del af vaccinationsprogrammet, og ud over livmoderhalskræft og enkelte andre kræftformer beskytter den også mod kønsvorter.

Se også disse artikler:

Så ofte skal du vaske sengetøj

Her er lægens kur mod tømmermænd

Læs og bliv klogere på hovedpinepiller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *