Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Er det usundt at bide negle og kan man blive syg?
Er det usundt at bide negle? Kan man blive syg af at bide negle? De korte svar er: Måske og ja.
Er det usundt at bide negle? Kan man blive syg af at bide negle? De korte svar er: Måske og ja.

Er det usundt at bide negle og kan man blive syg?

Er du usundt at bide negle? Det spørgsmål er faktisk ikke helt så enkelt at svare på. For det, der måske kan ligne en harmløs – og for nogle ret ulækker – vane, kan faktisk resultere i sygdomme som forkølelsessår, herpes, dårlig ånde og tandskader. Så ja, man kan godt blive syg af at bide negle.

Dette er en artikel der behandler spørgsmålet: Er det usundt at bide negle og kan man blive syg af at bide negle? Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se, om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

Man har altid fået af vide, at det ikke er godt at bide negle, men hvorfor er det egentlig at vi ikke bør bide negle? For nogle er det en dårlig vane og for andre en afhængighed som de har svært at komme ud af.

Neglebidning er en meget dårlig vane som ikke er livsfarligt, men samtidigt kan man heller ikke sige, at det ikke er en harmløs vane.

Konstant neglebidning gør, at du ændrer formen på dine negle. Det gør, at de generelt bliver kortere og bredere samt får et mærkeligt udseende.

Nedbidte negle gør ondt og bløder

Ud over, at nedbidte negle er grimme, kan de gøre ondt og til tider bløde. Det er ikke pænt at se på. Samtidig bør du tænke på hvor mange steder du rører med dine hænder i løbet af en dag – og hvor ofte du vasker fingre.

Fingerspidserne er et rent paradis for bakterier og svampe, og der samles meget snavs og bakterier under dine negle.

Når du bider dine negle kan det medføre desuden medføre dårlig ånde, skade på dine tænder samt overførsel af bakterier fra hånd til mund som kan give forkølelsessår, eller endnu være, herpes.

Er du måske en af dem, som bider negle helt ned til huden, så kan du risikere, at de aldrig nogen sinde vokser ud igen.

Sådan kan du stoppe med at bide negle

At stoppe neglebidning kan være vanskeligt, men det er ikke umuligt.

Først og fremmest er det altid en god ide at begynde med at identificere årsagen til din neglebidning.

Hvis du ved hvorfor du bider negle, kan det være med til at hjælpe med at løse problemet. Mange gange er det kedsomhed eller stress, som gør, at vi bider vores negle, og finder man årsagen er det en god start på at løse problemet.

En af andre ting man kan gøre er at klippe neglene korte, så de ikke er så fristende at bide i. Samtidig kan du supplere med neglelak. Der findes nemlig en række produkter som er designet til neglebidere i form af gennemsigtige neglelak, som smager virkelig bittert.

Du skal dog væbne dig med tålmodighed, da det tager tid at få pæne negle efter du er stoppet med at bide i dem.

I den første periode vil du opleve, at dine negler flækker og flosser. Men du kan altid spise B-vitaminer og D-vitaminer samt kalcium, som styrker neglene.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *