Alt Om Sundhed: Forside » Sygdomme » Se de bedste husråd mod fodvorter her
Husråd mod fodvorter: Kan man bruge en banan mod fodvorter, og hvad er egentlig de bedste råd til at få fodvorterne til at forsvinde? Her er de bedste råd til bekæmpelse af fodvorter.
Husråd mod fodvorter: Kan man bruge en banan mod fodvorter, og hvad er egentlig de bedste råd til at få fodvorterne til at forsvinde? Her er de bedste råd til bekæmpelse af fodvorter.

Se de bedste husråd mod fodvorter her

Her er de bedste husråd mod fodvorter, for fodvorter kan være ekstremt besværlige at slippe af med igen. Du kan blandt andet bruge banan i kampen mod en genstridig fodvorte, men der er også andre gode råd.

Fodvorter kan være svære at komme af med, der findes dog mange slags behandlinger som kan bruges. Så her er de bedste husråd mod fodvorter, så du kan slippe af med dem.

Der findes ingen behandling der med sikkerhed kan fjerne vorten, dog er fodvorter normalt selvbegrænsende og forsvinder som regel af sig selv i løbet af et halvt til to år, de bør dog behandles for at reducere symptomer, varighed og smitteevne.

Har du fået en fodvorte kan du købe midler til hjemmebehandling, som virker udmærket med den forudsætning at du er målrettet og har en vedholdende indsats.

Lægen kan fryse fodvorten væk

Hvis midlerne ikke virker kan du kontakte din læge. Lægen har et par metoder der måske ville hjælpe på din fodvorte.

Ved lægen er det muligt at få den frosset væk, her dør fodvorten ved langt de fleste, dog kan det kræve mere end en behandling. Lægen kan derudover også behandle vorten med ætsende midler, som sammen med flydende plaster kan dryppes på vorten.

Her skal man dog selv nogle gange om ugen skrabe resterne af vorten væk med en kniv til den er helt væk.

Hvis vorten er meget genstridig kan man hos en hudlæge få den laset væk, det er dog en smertefuld behandling som kræver lokalbedøvelse, og er derfor ikke velegnet til børn.

Hvis du har fået en vorte er det en god ide at forebygge smitten ved at bruge badetøfler i en svømmehal, lakere vorterne med neglelak eller starte en behandling først.

De bedste husråd mod fodvorter

Hvis du har fået en fodvorte er der en hel masse husråd der kan prøves før du tager stærkere midler i brug.

Alle rådene nedenfor er smertefri og kan derfor anvendes til børn.

• Fjern din fodvorte med en banan. Indersiden af bananskrællen indeholder nogle stoffer der hurtigt kan kvæle din fodvorte. Klip et stykke af bananskrællen af og klister den hvide inderside mod fodvorten med et plaster hver aften inden du går i seng, lad den sidde natten over. Dette skal gentages indtil fodvorten er væk, ofte sker dette indenfor en uge.

• Brug din neglelak. Neglelak indeholder ikke nogle specielle stoffer mod fodvorter derfor anbefaler vi at du ikke bruger din dyreste neglelak da alle typer neglelak kan bruges. En fodvorte har behov for luft når den ånder, men med neglelak over den kan den ikke ånde og derfor kvæler du den. Neglelakken smøres direkte på fodvorten så der ikke kommer luft ind til den. Når det er tørt skal der gerne sættes et plaster over så lakken ikke bliver slidt af. Dette skal gøres hver 2-4 dag alt efter behov. Metoden her er også meget effektiv, men kan dog godt tage flere uger før fodvorten er helt død.

• Fjern fodvorten med saltvand. Salt virker effektivt mod fodvorter. Hvis du bor tæt ved havet anbefaler vi at du går ned og dypper fødderne i vandet i 3-5 minutter 1-2 gange dagligt. Hvis du derimod bor i storbyen kan du lave et fodbad med salt. Her skal du bruge varm/lunkent vand og et højt saltindhold (af havsalt), jo mere salt jo bedre. Du skal sætte dine fødder i fodbadet i 10-20 minutter og tørre dem grundigt når du er færdig. Dette bør gentages dagligt til fodvorten er væk. Den forsvinder typisk efter 1-2 uger.

Hvad er dine egne og bedste husråd mod fodvorter? Del dem med os i kommentarfeltet herunder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *