Hvor mange bananer må man spise om dagen, og kan blive tyk af at spise for mange af dem? Der florerer mange myter om bananer, men heldigvis gælder der samme som med så meget andet: Spis med måde, for så er bananerne faktisk meget sunde.

Hvor mange bananer må man spise om dagen

Bananer er nogle af de mest solgte frugter, men kan man spise for mange af dem? Feder bananer – og er de brune bananer virkelig mere sunde end de grønne? Myterne er mange, og i denne artikel får du svar på en række spørgsmål om bananer.

Bananer er vist en favorit hos de fleste, og lad os starte med at berolige: Bananen er sund at spise. Så er det sagt.

Hvis vi kigger nærmere på ernæringsindholdet i en banan, så indeholder den nemlig omkring 80 kalorier pr. 100 gram, blot 0,3 gram fedt og 1,6 gram kostfibre. Omkring 75 procent af bananen er faktisk vand.

Dertil kommer at bananen indeholder en del C-vitaminer og andre vigtige mineraler og vitaminer. Så der er god grund til at spise banan, for næringsinholdet gavner alt fra hjertet til blodtryk og meget mere.

Myter om bananer

Alligevel er der opstået myter om bananen i forhold til kost og ernæring. Hvor mange bananer må man egentlig spise, feder bananer, kan man få ondt i maven af dem – og er de modne (brune) bananer bedst, set i forhold til de grønne og knap så gule?

I forhold til om bananen feder, så er det noget sludder. Selvfølgelig skal du ikke spise 10 eller 25 bananer om dagen, men hvem gør også det.

Her gælder samme regel som i kosten generelt: Spis banan med måde, og du kan sagtens spise en eller to af dem hver dag, uden du på den konto kommer til at tage på i vægt.

Tværtimod er det godt at starte dagen med en banan i selskab med den normale morgenmad, for bananen er mættende, og alligevel ret fattig på kalorier.

Banan og sport

Dyrker du sport, og trænger til et hurtigt energimæssigt kick, ja så er bananen faktisk et godt bud.

Bananerne indeholder nemlig en gode næringsstoffer, der optages hurtigt i kroppen.

Og en banan vil ikke gøre dig tung i rumpetten – så snup en banan inden du går i gang med din sport.

Kan man spise for mange bananer?

Der findes forskellige kure, hvor man skal spise mange bananer. Faktisk op mod 30 om dagen. Så det kan man godt.

Grundlæggende i forhold til helbredet er der ikke et problem i det, og det skulle ikke ødelægge din mave eller tarmflora.

Men det er en ensidig kost, og derfor er det ikke tilrådeligt. I stedet skal kosten være alsidig, så svaret på om kan spise for mange af bananerne er nærmere, om ikke du bare skal spise dem med måde.

En eller to om dagen er godt for dig, men flere skader heller ikke. Tænk blot på at en banan indeholder lidt over 100 kalorier pr. styk.

Er en brun banan sundere end en grøn?

Indeholder en brun og moden banan mere af de gode næringsstoffer end en gul og umoden banan? Det spørgsmål dukker jævnligt op, og her er svaret nogenlunde klart.

Der findes ikke beviser for, at brune bananer skulle være sundere end de gule (og grønne). Så svaret er et nej.

Det eneste der sådan kort fortalt sker i modningsprocessen er, at sukkerstofferne i bananen udvikles. Derfor smager en moden banan mere sødt end end en umoden banan.

Hvilket også gør at bananens næringsstoffer optages hurtigere i kroppen – og derfor er en moden banan bedst før du dyrker din sport. Eller når du bare lige har brug for et energiboost.

Men ellers er der altså ikke nogen forskel på en moden og en umoden banan.

Og så skal du da lige vide, at bananen faktisk slet ikke er frugt. Den er faktisk et bær, hvad mange måske nok vil blive overrasket over at få at vide. Men nu ved du det.

101 thoughts on “Hvor mange bananer må man spise om dagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *