Alt Om Sundhed: Forside » Sygdomme » Forskel på halsbetændelse og ondt i halsen
Forskel på halsbetændelse - kvinde
Der er forskel på det halsonde, vi får af en virus og en halsbetændelse, der skal behandles med penicillin.

Forskel på halsbetændelse og ondt i halsen

Der er forskel på halsbetændelse og blot have ondt i halsen. Men hvad er forskellen? Og hvornår bør vi gå til lægen? Her er et par råd.

Har du prøvet at have halsbetændelse, vil du vide, at der er forskel på halsbetændelse og ‘blot’ at have ondt i halsen.

Begge dele kan gøre forfærdeligt ondt. Når du har ondt i halsen, er der ikke meget, du kan gøre ved det. Det skal gå over af sig selv.

Halsbetændelsen derimod skal kureres med penicillin.

Forskel på halsbetændelse og ondt i halsen

Synkebesvær, smerter og en enorm ulyst til at synke, fordi man ved, at det gør super ondt. Halsonder er virkelig belastende.

Det er en befriende tanke, at man blot kan synke nogle piller, og så hjælper det. Men hvornår er det en reel halsbetændelse? Her ser du typiske forskelle på betændelse og virus:

  • Virus og halskatar: Smerter i svælget, irritationshoste, smerter i musklerne og forkølelse.
  • Halsbetændelse med bakterier: Ofte feber, synkesmerter, smerter ved kæbevinklen, hævede, røde mandler med belægninger og dårlig ånde.

Kilde: Netdoktor.dk

Hvornår skal jeg søge læge

Har du ondt i halsen på grund af en virus som forkølelse, kan penicillin ikke slå det ned. Er det derimod streptokokker, som er skurken, vil du som regel have brug for antibiotika.

Er du forkølet og hoster, men ellers feberfri, er det som regel halsonde, der er forårsaget af en virus. Den er med lidt held overstået efter en uges tid.

Halsbetændelse kan føles som om, der er en byld i den ene side af halsen. Du kan have besvær med at gabe og taler måske lettere grødet, fordi det gør så ondt.

Alligevel anbefaler Sundhed.dk, at vi venter tre dage med at gå til lægen. Tre dage er den tid, det tager for mange at få det bedre, fordi immunforsvaret er aktiveret.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *