Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Er appelsinjuice sundt?
Et glas friskpresset appelsinjuice er fristende. Men er appelsinjuice overhovedet sundt?
Et glas friskpresset appelsinjuice er fristende. Men er appelsinjuice overhovedet sundt?

Er appelsinjuice sundt?

Hvem elsker ikke et kølig og indbydende glas appelsinjuice – gerne friskpresset appelsinjuice – på alle tidspunkter af døgnet? Men er appelsinjuice sundt?

Dette er en artikel om appelsinjuice, om det er sundt. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

Det er frugt og så smager det godt, men er appelsinjuice sundt for os?

Selvom det er forfriskende og smager godt, så kan forskellige frugtjuice sammenlignes med flydende slik grundet deres sammensætning af de kunstige sødestoffer.

Derfor bør du være opmærksom på hvor meget juice du indtager og du skal derfor ikke bare drikke juice for at slukker din tørst.

Appelsiner – en værdsat citrusfrugt

Citrusfrugten appelsin er spækket med en række fordele som gavner vores krop og helbred.

Appelsiner er fyldt med C-vitaminer, som styrker immunforsvaret og beskytter mod inflammation, hvorfor vi også har tendens til at drikke lidt mere juice, så vi holder os sundere om vinteren.

Men alt skal være med måde, fordi appelsiner indeholder frugtsukker, også kaldt fruktose som nedbrydes i leveren.

Får du for mange mængder af fruktose på en gang kan du tage skade af det.

Se også: Er der lige så meget sukker i juice som i sodavand?

Gå efter friskpresset appelsinjuice

Til tider kan det være svært at navigere i juice-junglen, når man kommer ned i supermarkedet.

Udvalget er stort, og det er ikke altid at man har overskuddet til at tjekke alle varebetegnelser. Derfor vil du gerne være sikker på at du får det bedste ud af appelsiner samt det sunde indhold, så skal du købe friskpresset appelsinjuice.

Ved at vælge friskpresset appelsinjuice undgår du både pasteuriseret og kunstige stoffer. Et glas med 100 ml er faktisk nok til at dække behovet for C-vitaminer og få det det optimale udbytte af andre essentielle næringsstoffer som folinsyre samt kombinationen af de forskellige a og b vitaminer appelsiner også indeholder.

Se også: Hvorfor bliver vi syge?

Nu er vi ikke alle sammen glade for frugtkød i vores juice, men det kan kun anbefales at du går efter juice med kødfrugt.

På den måde får du også en del kostfibre som ikke kun mætter, men også hjælper din krop med at håndtere bedre både glukose og fruktose ved indtagelse af appelsinjuice.

1 kommentar til “Er appelsinjuice sundt?”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *