Alt Om Sundhed: Forside » Anbefalet » Skal man spytte tandpasta ud efter tandbørstning?
Skal man spytte tandpasta ud eller skal man sluge tandpasta? Det får du svar på i denne artikel.
Skal man spytte tandpasta ud eller skal man sluge tandpasta? Det får du svar på i denne artikel.

Skal man spytte tandpasta ud efter tandbørstning?

Skal man spytte tandpasta ud eller skal man sluge tandpasta når man børster tænder? Tandpasta er godt for tænderne, men derfor er det ikke ensbetydende med, at det er godt at få ned i maven. Se her, hvad du skal gøre med det hvide skum.

Dette er en artikel om tandpasta – om du skal sluge tandpastaen eller spytte den ud. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

Alle ønsker sig et smukt smil og sunde tænder hele livet.

Dette kræver dog en daglig indsats med en regelmæssigt og god tandrutine. En daglig tandrutine betyder sunde tænder og bedre mundhygiejne samt forebyggelse af bakteriebelægning- og ophobninger. Dog er der flere der har undret sig over, om man virkelig skal spytte tandpasta ud efter tandbørstning eller om man skal sluge sin tandpasta.

Tandpasta og tandbørstning

Det er væsentligt at fremhæve, at det er tandbørstning som sikrer dig rene tænder og at tandpasta er supplement til sund mundhygiejne.

Tandpasta indeholder en række kemikalier, som er med til at fjerne bakterier samt beskytter tænder og tandkødet.

Ingredienser i tandpastaer varierer, da de også har forskellige formål, alt afhængigt af hvilket behov og udfordringer du har med dine tænder som for eksempel tandsten, isninger, tandkødsbetændelse og så videre.

For eksempel er der visse tandpaster som indeholder skummemidlet Natrium Lauryl Sulfate, også kaldet Sodium Lauryl Sulfate (SLS), som optimerer rengøring af dine tænder. Dog er du typen, der har nemt ved at få blister, skal du helst undgå SLS, da den kan irritere mundhulen og forværre blister.

Flour giver stærke tænder

Det vigtigste element i en tandpasta er flour, som er med til at forebygge huller i tænderne.

Udover at forebygge huller, er flour også med til at gøre tænderne stærkere, hvilket gør at de bedre kan modstå syreangreb. Fluortandpasta anbefales af mange tandlæger, da flourholdige tandpastaer styrker det hårde tandvæv.

Højt indhold af flour i tandemajlen betyder, at bakterierne, som nedbrydes i munden, har svært ved at sætte sig på tandoverfladen.

Derfor spyt, men ikke skyl!

Fluortandpasta spiller en vigtigt rolle i forbindelse med din tandbørstning. Derfor skal du – efter du har børstet dine tænder – naturligvis spytte det overskydende tandpasta ud. Men det er bedst at lade være med at skylle munden med vand umiddelbart efter tandbørstning.

Grund til dette er, at du får det mest optimale ud af din tandpasta, idet flour har mulighed for at danne et beskyttende lag.

Men er du typen som ikke kan lide smagen af flour i munden, kan du altid skylle din mund efter cirka en halv time med en smule vand.

Hvis du tilfældigvis sluger små mængder af tandpasta under tandbørstning, er der intet skadeligt i det.

1 kommentar til “Skal man spytte tandpasta ud efter tandbørstning?”

  1. Du skriver i artiklen “Derfor skal du – efter du har børstet dine tænder – naturligvis spytte det overskydende tandpasta ud.” Men hvorfor naturligvis? Du forklarer ikke hvorfor man skal spytte ud frem for at synke. Pænt dovent skrevet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *