Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Hvordan fjerner man bumser? Svaret er her
Hvordan fjerner man bumser? Det får du svaret på i denne artikel.
Hvordan fjerner man bumser? Det får du svaret på i denne artikel.

Hvordan fjerner man bumser? Svaret er her

Bumser, også kaldet akne, kan være en pine. Så hvordan fjerner man bumser? Der er flere ting du kan gøre, som vi vil gå igennem i den her artikel. Men bare rolig, hvis du er træt af dine bumser, kan vi trøste dig med, at du langt fra er den eneste der lider af bumser.

Denne artikel handler om emnet “Hvordan fjerner man bumser”. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

Bumser eller akne er nok den mest almindelige hudlidelse. Stort set alle unge lider af bumser på grund af øget udskillelse af talg. Det starter med at man får fedtet hud og hudorme og bagefter bumser.

Bumser er en betændelsereaktion i og omkring taglkirtlerne. Det kan være alt fra små røde og gule bumser til store, ømme og byldelignende bumser. For det meste er man hærget af bumser i ansigtet, men man kan også få dem på ryggen, skuldrene og foroven på brystet.

Akne begynder tidligt i puberteten, men er ofte værst i 17-19 års alderen, herefter begynder det at aftage. Gennemsnitligt lider man af akne i otte til 12 år, men langt de fleste er ovre det i 25-års-alderen.

De fleste får akne tidligt i puberteten, men det er forskelligt hvor slemt man bliver angrebet. Drenge lider oftere af akne end piger.

Hvordan fjerner man bumser?

Hvis du kun har få bumser kan du prøve forskellige hudmidler, der modvirker tagldannelsen, tilstopningen af taglkirtelgangene og akne-bakteriernes vækst. Nogle af dem kan fås i håndkøb, mens andre kræver en recept.

Hvis du bruger et af disse midler kan det starte med at irritere huden og gøre den mere rød, men efter et par uger er det normalt gået over.

Et hurtigtvirkende middel, som de fleste kan tåle er en gel med de to indholdsstoffer benzoylperoxid og clindamycin i en kombination. Normalt kan man dog først bedømme virkningen efter 2-3 måneder.

Har man virkelig slemme bumser kan man få tabletter. Voksne kvinder kan behandles med p-piller, der hæmmer det mandlige kønshormon og dermed talgproduktionen.

Hvis man tager antibiotika for eksempel tetracycliner eller makrolider igennem flere måneder, kan man også få et godt resultat imod bumser.

Er ovenstående behandlinger ikke nok, kan man fra hudlægen få isotretinoin kapsler. Sådan en behandling kræver, at kvinder bruger et sikkert svangerskabsforebyggende middel, under behandlingen og mindst en måned efter behandlingen, da stoffet kan give alvorlige fosterskader.

Efter din hud er blevet pænere er det vigtigt, at du fortsætter behandlingen med for eksempel creme eller gel i måneder og ofte i år for at forhindre, at aknen kommer tilbage.

1 kommentar til “Hvordan fjerner man bumser? Svaret er her”

  1. Brug Eddike eller Citron blandet med Vand, helt Naturligt, billigt, og har ikke potentielle bivirkninger som ved alle de dårlige produkter på markedet…

    Ironisk virker rensningen af huden med Olie også virkelig godt, altså spise Olie 😛

    Syren i Tomater kan også være en hjælp, og mange andre Naturlige ting.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *