Man kan ikke klippe en skaldet mand men kender du svaret på dette spørgsmål: Hvorfor bliver man skaldet?

Hvorfor bliver man skaldet? Her er grunden til at man mister håret

Hvorfor bliver man skaldet? Er det er spørgsmål du gerne vil have besvaret, så er du kommet til det helt rigtige sted. Her kan du læse mere om grunden til at man mister håret og hvordan man behandler hårtab.

Denne artikel handler om emnet “Hvorfor bliver man skaldet?”. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

Det er enhver mands værste frygt at miste håret. Og det er der en grund til. Mandligt hårtab, herunder at blive skaldet, er nemlig meget almindeligt, især tilfælde hvor mænd langsomt mister håret på issen. Men hvorfor bliver man skaldet?

Årsagen er for det meste, at hårsækkene bliver påvirket af mandligt kønshormon. Hårtab er stærkt arveligt og kan starte tidligt, allerede før man er fyldt 20.

Hvorfor bliver man skaldet?

Som tidligere nævnt skyldes hårtab mandligt kønshormon, der simpelthen påvirker hårsækkene så meget, at de til sidst forsvinder. Når håret først er forsvundet er det svært at få det til at vokse ud igen og behandling sent i forløbet er ikke mulig.

Denne type af hårtab kaldes også androgen alopeci. Det er ikke en sygdom og de fleste mænd lider af denne type af hårtab. Men det er meget forskelligt, hvornår processen starter. Det begynder ofte ved tindingerne og senere issen.

Hårtab er altså meget normalt og hvor slemt det bliver, afhænger af hvor følsomme ens hårsække er overfor mandlige kønshormoner. Noget der er arveligt bestemt.

Hvordan behandler man hårtab?

Normalt behandles mandligt hårtab ikke. Der findes behandlingsmidler, der kan bremse hårtabet, men effekten forsvinder, når man stopper behandlingen.

Der findes to typer af medicin, der kan påvirke hårtabet. Finasterid i tabletform eller minoxidil til at smøre i hårbunden. Finasterid har den bedst dokumenterede effekt, hvor det er dokumenteret, at behandlingen kan øge behåringen med omkring ti procent.

Der er dog et minus, da finasterid kan give bivirkninger som psykiske påvirkninger, nedsat sexlyst og rejsningsproblemer.

Hvis man ikke vil bruge medicin, kan man få lavet delparykker, som kan tilpasses af en frisør eller man kan få en hårtransplantation. Sidstnævnte giver dog sjældent et tilfredsstillende resultat.

Hvis du nu tænker over, hvad du selv kan gøre er nyhederne dårlige. Hårtab er nemlig meget dikteret af gener, og derfor kan du ikke selv gøre så meget.

0 thoughts on “Hvorfor bliver man skaldet? Her er grunden til at man mister håret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *