Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Råd mod brændenælder – sådan fjerner du svien
Brændenælder kan udløse en vældig irriterende kløe og svien, og der kan dannes små og væskefyldte blærer i huden. Men du kan blandt andet skrabe de små nældehår væk ed et betalingskort, eller smøre med lidt citronsaft.
Brændenælder kan udløse en vældig irriterende kløe og svien, og der kan dannes små og væskefyldte blærer i huden. Men du kan blandt andet skrabe de små nældehår væk ed et betalingskort, eller smøre med lidt citronsaft.

Råd mod brændenælder – sådan fjerner du svien

Hvordan fjerner man svien efter kontakt med brændenælder? Det kan være ret irriterende, at have rørt ved brændenælder, men der er flere gode råd til at slippe af med svien.

Brændenælder: Dette er en artikel om hvordan du slipper af med svien (eller smerten) efter nærkontakt med brændenælder. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du må meget gerne give den en bedømmelse fra 1-5 stjerner, så andre brugere også kan se om artiklen indeholder nyttigt indhold. I kommentarfeltet er du velkommen til at dele dine gode tips og råd mod svien efter brændenælderne. På forhånd mange tak.

De fleste af os har nok prøvet at blive brændt af brændenælder, og det er bestemt ikke nogen rar fornemmelse. Tværtimod kan det være virkelig irriterende, men der er heldigvis nogle gode råd mod den trælse svien.

Dem kigger vi nærmere på om lidt, men først lidt om hvorfor du brænder dig på brændenælderne.

Brændenælder indeholder gift

Jo, det er faktisk rigtigt. Brændenælderne indeholder gift, men heldigvis er den ikke farlig for os mennesker.

Brændenældens blade indeholder bittesmå og sylespidse hår, og de knækker når de rammer vores hud.

Her frigives der så forskellige stoffer, herunder giftstoffer, som dog altså heldigvis ikke er farlig for mennesker. Det drejer sig blandt andet om myresyre.

Men stofferne udløser en øjeblikkelig irritation i huden, og det bliver til velkendte svien, som ikke er behagelig.

Faktisk bliver huden skåret på af de spidse hår (der hedder kieselhår), og derfor kan du se små blærer på huden, der er fyldt med væske.

Det lyder dramatisk, men normalt er det ganske ufarligt for os mennesker. Og det er brændenældens våben, så den kan blive stående i fred.

Gode råd med svie efter brændenælder

Heldigvis er der flere gode mod svien efter mødet med brændenælderne, og de kommer her.

For det første kan du tage Dankortet eller dit sygesikringskort frem, for det er en stor hjælp.

Du kan nemlig bruge kortet til at skrabe de små hår fra brændenælden af din hud, og allerede det vil hjælpe lidt på situationen.

Derefter skal du skylle huden med koldt vand, så hårene fra brændenælderne fjernes. Du kan vaske området af vand, der er tilsat lidt eddike, det lindrer også.

Du kan også smøre med en lokalbedøvende creme.

Et andet trick er, at du fjerner de små brændenældehår med tape. Skyl området på huden med vand, sæt tape fast og træk det af. Det skulle fjerne brændenældens hår fra din hud.

Og hvis kigger tilbage til de gamle husråd, så skulle citron hjælpe mod svien, og det samme skulle spyt.

Hvad gør du ved svien efter brændenælder? Del dine gode råd og tips i kommentarfeltet.

1 kommentar til “Råd mod brændenælder – sådan fjerner du svien”

  1. willy rasmusen

    når jeg er blevet brændt på en brændenælde , plejer jeg at tage stængelen og maser den, hvorefter jeg gnider det brændte sted med saften fra stængelen og smerten holder op på kort tid

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *