Alt Om Sundhed: Forside » Sygdomme » Her er 5 gode råd mod stress – og de virker!
Her er fem gode råd mod stress, som ret hurtigt vil gøre at du får det bedre. Stress er en folkesygdom, men der er faktisk meget, som du selv kan gøre ved det.
Her er fem gode råd mod stress, som ret hurtigt vil gøre at du får det bedre. Stress er en folkesygdom, men der er faktisk meget, som du selv kan gøre ved det.

Her er 5 gode råd mod stress – og de virker!

Ligesom stress kan dække over tusind forskellige ting og har vidt forskellige symptomer, er der også bunkevis af råd mod stress. Her er de fem bedste råd, hvis du kæmper mod stress – og de virker altså!

Ligesom stress kan dække over tusind forskellige ting og har vidt forskellige symptomer, er der også bunkevis af råd mod stress.

Hvis man bliver langvarigt stresset, kan det også betyde, at man bliver alvorlig syg. Den type af stress slår 1400 personer ihjel om året. Derfor er det vigtigt at undgå stress.

Vi har her samlet fem gode råd mod stress.

1. Læg mærke til dine stresssignaler

Folk reagerer forskelligt på stress, men det er vigtigt, at du lægger mærke til, når du begynder at blive stresset, så du kan gøre noget ved det.

Det er nemmere at håndtere stress i de indledende faser end senere.

2. Dyrk motion

Ved at være fysisk aktiv fjerner du stresshormoner fra din krop. Det gør du, fordi stress er en måde for kroppen at håndtere pressede situationer, som før i tiden indebar at kæmpe eller flygte.

Derfor hjælper det, hvis du dyrker motion på et moderat niveau. Det er det andet gode råd mod stress.

3. Tænk positivt

Det gælder om at se glasset halvt fyldt i stedet for halvt tomt. Det er da vildt irriterende, at du ikke nåede de sidste to arbejdsopgaver, men i det mindste nåede du alle de andre ting.

Det vil også være en stor hjælp, hvis du lærer at tænke “pyt” om de ting, du alligevel ikke kan gøre noget ved.

Det hjælper, hvis du bliver bedre til at lægge de negative tanker fra dig, så de ikke stresser dig.

Det er spild af tid, især hvis du ikke kan gøre noget ved situationen alligevel.

4. Giv din hjerne en pause

Når man er stresset, så kører tingene rundt i hovedet på en. Din hjerne er nemlig hele tiden fokuseret på at løse den problematiske situation, derfor er det vigtigt, at du giver din hjerne en pause og slapper af metalt.

Der er flere ting du kan gøre for at hjælpe din hjerne med at slappe af. Det første er at skrive ting ned, hvis du er stresset.

På den måde slipper din hjerne for at være opslagstavle, huskeliste, kalender og så videre.

Den anden ting, der kan hjælpe er at begynde at prioritere. De fleste af os når ikke alt det vi gerne vil på en dag. Det kan både være på arbejde eller derhjemme.

Det er vigtigt at huske, at du ikke er en superhelt, der er altså kun 24 timer på et døgn. Så længe du bare får lavet det vigtigste, går det nok. Så start med det.

5. Pas på dig selv

De fleste mennesker er ikke gode til at passe på dem selv. Pas på du ikke glemmer dig selv i alt travlheden. Vi forstår godt, at du gerne vil være en god ansat, chef, ven/veninde og forælder.

Men hvis du ikke passer på dig selv, så bliver du dårligere og dårligere til at tage vare på dine nærmeste og dit arbejde.

Så lær at sige fra, når det bliver for meget. Eller bed om hjælp. Det er okay, ingen forventer, at du kan klare alting selv.

En anden ting, der er vigtig, er at du får sovet nok. Alting bliver meget nemmere, hvis du har nok energi.

Vi håber af de her råd mod stress vil hjælpe dig, så du ikke får langvarig stress.

Kilde: Forebygstress.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *