Alt Om Sundhed: Forside » Sygdomme » Influenzavaccine nedsætter risikoen for at blive syg: Se her hvem der bør blive vaccineret mod influenza
En influenzavaccine beskytter de fleste mennesker mod influenza. Tilhører du særlige risikogrupper, er det en god ide at blive vaccineret mod influenza. Der er kun få bivirkninger ved influenzavaccine og der er mange steder - herunder din egen læge - der tilbyder influenzavaccine - nogle får den endda gratis.
En influenzavaccine beskytter de fleste mennesker mod influenza. Tilhører du særlige risikogrupper, er det en god ide at blive vaccineret mod influenza. Der er kun få bivirkninger ved influenzavaccine og der er mange steder - herunder din egen læge - der tilbyder influenzavaccine - nogle får den endda gratis.

Influenzavaccine nedsætter risikoen for at blive syg: Se her hvem der bør blive vaccineret mod influenza

En influenzavaccine beskytter de fleste mod sygdommen. Der er få bivirkninger ved influenzavaccine og er man i risikogruppen er det en god ide at blive vaccineret mod influenza. Mange læger tilbyder influenzavaccine og nogle får den endda gratis.

Dette er en artikel, der handler om influenzavaccine, hvem der bør blive vaccineret og bivirkninger ved influenzavaccine. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

Influenza er en virusinfektion, der kan ramme os alle. Det er en meget smitsom sygdom som hvert år rammer op mod en million mennesker i Danmark.

Nogle mennesker har en stor risiko for at blive alvorligt syge af en influenzavirus, og hvert år dør der i gennemsnit mellem 1000 og 2000 mennesker af komplikationer som følge af influenza.

Hvis du får en influenzavaccine mindsker det risikoen for at blive ramt af den smitsomme virus, og er du blandt nedenstående grupper anbefales det, at du får det en vaccine årligt.

Er 65 år eller derover – da immunforsvaret svækkes med alderen, er der større risiko for at få følgesygdomme som for eksempel lungebetændelse.

Har en kronisk sygdom – hvis du har en kronisk sygdom som påvirker dit immunforsvar, eller kroppens evne til at bekæmpe infektion, vil du have en øget risiko for følgesygdomme samt sværere ved at kontrollere den kroniske sygdom.

Har et BMI over 40 – er du svært overvægtig er din krop og kredsløb i forvejen på overarbejde, hvilket gør dig mere modtagelig for virus samt følgesygdomme

Er gravid efter 12. uge – gravide i 2. og 3. trimester har en øget risiko for komplikationer som abort eller for tidlig fødsel samt risiko for lungebetændelse. En influenzavaccine kan dermed være med til at beskytte både dig selv og dit ufødte barn.

Fakta om influenzavaccine

En influenzavaccine beskytter de fleste og formindsker risikoen for en influenzavirus. Man kan dog godt stadig få influenza, da der er flere varianter af virussen, men det vil sjældent være i en alvorlig grad.

Der er flere steder som tilbyder influenzavaccine heriblandt praktiserende læger og tilbud gennem din lokale kommune. Enkelte vil også kunne modtage vaccinen gratis hvis de hører under særlige grupper.

Bivirkninger ved influenzavaccine

Som ved alle vacciner eller ved indtagelse af medicin, kan der være risiko for bivirkninger.

De bivirkninger som er observeret under kliniske forsøg, forekommer kun hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlede, og er derfor sjældne. De nævnte bivirkninger kan være:

• Allergiske reaktioner
• hævelser på kroppen,
• hudreaktioner
hovedpine og utilpashed
• svedeture
• muskelsmerter

Tag dog altid en dialog med din læge, hvis du har tvivl eller spørgsmål vedrørende influenzavaccinen.

Kilde: Statens Serum Institut

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *