Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Hårvask: Hvor ofte skal man vaske hår?
Hårvask er ikke kun noget man skal have gjort, når man sidder ved frisøren. Man skal vaske sit hår regelmæssigt - men ikke altid med shampoo.
Hårvask er ikke kun noget man skal have gjort, når man sidder ved frisøren. Man skal vaske sit hår regelmæssigt - men ikke altid med shampoo.

Hårvask: Hvor ofte skal man vaske hår?

Hårvask er en meget individuel ting. Mens nogle vasker hår hver eneste dag, så er der andre, der kun vasker sit hår en gang om ugen. Nogle brug altid shampoo når de skal vaske hår mens andre aldrig bruger shampoo.

Dette er en artikel, der handler om hvor ofte man skal vaske sit hår. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se, om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet “hvor ofte du vasker hår” i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

Nogle vasker hår hver eneste dag, hvorimod andre færre gange om ugen. Men hvor ofte skal man vaske sit hår? Ikke så tit som du vasker hænder – men oftere end du skal vaske sengetøj! Det kan være et lidt tricky emne at blive klog på, men vi har givet det et forsøg alligevel.

Vores hår fedter af samme grund som for eksempel vores ansigt.

De såkaldte kirtler i vores hud producerer en olieagtig substans kaldet talg, der sørger for at håret ikke knækker eller tørrer ud.

Talgen beskytter vores hud og samtidig sørger den for, at huden ikke bliver skrøbelig og revner. Med andre ord, fedtet skal anses som en form for beskyttelse, som er med til at bevare vores hud i god stand. Hvor meget talg vores talgkirtler producerer er meget forskelligt, hvorfor dette er også med til at definere behovet for at fjerne fedtet fra hårbunden med en hårvask.

Så ofte skal du vaske dit hår

Selvfølgelig er det vigtigt, at vi vasker hår med shampoo, da det er med til at fjerne forurenede stoffer som for eksempel voks, hårspray og lignede.

Dette er også med til at give en mere effektiv rensning af hårbunden og en rar duft til håret.

Vores hår fedter af samme grund som for eksempel vores ansigt.

Dog kan overforbrug af shampoo ved hårvask gøre mere skade end gavn, idet shampoo er med til at fjerne det naturlige fedt vores hovedbund udskiller.

I værste fald medfører for meget hårvask irritation og eksem af vores hovedbund i form af kløe, som i mange tilfælde skader håret og gør, at håret bliver tørt og knækker.

Individuelt hvor ofte man vasker sit hår

Der findes ingen undersøgelser, som kan dokumentere hvor ofte man skal vaske sit hår, da det er individuelt og afhænger af hårets karakter, samt hovedbundens og hårets skrøbelighed.

Dog det som kan anbefales er, at man ikke bør vaske håret med shampoo hver dag samt prøve at holde hårvask til to gange om ugen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *