Alt Om Sundhed: Forside » Sygdomme » Fladlus: Her er symptomerne og sådan fjerner du fladlus
Klør det meget for neden? Så kan det være du har fladlus.
Klør det meget for neden? Så kan det være du har fladlus.

Fladlus: Her er symptomerne og sådan fjerner du fladlus

Hvad er fladlus, hvordan får man dem og hvordan fjerner man dem igen? Se alt om symptomer og behandling af denne specielle luse-type, der blandt andet overføres, når man har sex med et andet menneske.

Dette er en artikel, der handler om fladlus, hvordan man får fladlus og hvad behandlingen er. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se, om det er relevant indhold. På forhånd tak og god læselyst.

Der findes tre typer af lus, som kan leve på mennesker. Det er: Hovedlus, fladlus og kropslus. Fælles for dem er, at de kun lever på mennesker og alle lever af at suge blod.

I den her artikel vil vi kigge nærmere på en af dem: Fladlusen.

Hvad er fladlus?

Fladlus er den mindste af de tre typer af lus. Den er kun 2 millimeter lang og er bredere end hoved- og kropslus.

Den lever først og fremmest i kønsbehåringen, men kan sprede sig til andre dele af kropsbehåringen, for eksempel på mave, ryg, ben og armhuler. Den kan endda finde på at være i skæg, øjenbryn eller øjenvipper.

Fladlusens æg klistres fast til kropsbehåringen på samme måde som hovedlus, klistrer sine æg på hårstrå.

Fladlus giver som regel kløe, men man kan også få blå pletter. Pletterne kan være op til 3 millimeter og kommer når lusen suger blod. Heldigvis kan fladlus ikke overføre sygdomme.

Hvordan får man fladlus?

Fladlusen er en tryghedsnarkoman og lever derfor hele sit liv på mennesker. Smitte sker for det meste ved intim kropskontakt som for eksempel ved sex.

Hvis fladlusen bliver kradset af, kan den overleve i nogle få timer i omgivelserne. Derfor kan man godt blive smittet af kontakt med sengetøj, beklædning eller toiletsæder, der for nyligt er blevet brugt af en person med fladlus.

I takt med at intimbarbering er blevet mere og mere populært er fladlusene blevet mindre hyppige.

Hvordan slipper man af med dem?

De kan behandles med et lægemiddel, som man kan købe i håndkøb. Det er flydende og indeholder insektgift.

Kønsbehåring og anden behåring gnides ind, og midlet skal sidde i 12 timer, inden det vaskes af. Man må ikke bruge midlet på øjenvipper.

Er man gravid eller ammer man, skal man kontakte en læge, inden man går i gang med behandlingen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *