Alt Om Sundhed: Forside » Sygdomme » Diabetes symptomer: Dette skal du kigge efter
Har du diabetes symptomer - altså symptomer på sukkersyge? Se i artiklen her, hvad du skal holde øje med.
Har du diabetes symptomer - altså symptomer på sukkersyge? Se i artiklen her, hvad du skal holde øje med.

Diabetes symptomer: Dette skal du kigge efter

Kender du de gængse diabetes symptomer – altså symptomer på sukkersyge? Måske går du rundt med uopdaget diabetes uden at være klar over det. Men hvad er symptomerne og hvordan føles de? Læs med og find ud af om du er i risikozonen.

Denne artikel handler handler om diabetes symptomer. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se om det er relevant indhold. Skriv også gerne din kommentar til emnet i kommentarfeltet. På forhånd tak og god læselyst.

De tre største diabetes symptomer – eller symptomer på sukkersyge – er øget tørst og sult samt udtalt tissetrang.

Man begynder at have overdrevet tørst, fordi nyrerne ikke kan absorbere overskuddet af sukker og dermed ender i urinen.

Ved at have øget urinproduktion medfører dette at kroppen bliver dehydreret, hvorfor man er nødsaget til at drikke mere end sædvanligt.

Udover tørst og tissetrang, kan kraftige udsving i blodsukkeret gøre, at sulten øges.

Træthed og uforklarligt vægttab

Konstant træthed er også et ret hyppigt tegn på diabetes, hvor man føler sig træt og konstant søvnig.

Dette skyldes at dine celler ikke får nok sukker, som skal bruges som energi. Mens nogle oplever øget sult, er der andre der oplever uforklarligt vægttab.

Begynder man at tabe sig uden træning eller ved at gå på kur, kan dette også tyde på diabetes.

Vægttabet skyldes at kroppen ikke bruger sukker som energikilde, hvorfor den automatisk begynder at brænde fedt og muskler, som medfører vægttab.

Kløe og dårlig sårheling

Man vil også opleve kløe, især i skridtet og steder som armhuler, mellem tæerne, under brysterne.

Kløe fremprovokeres af det overskyende sukker fra blodet som aflejres ved urinrøret, når man tisser, og på huden, når man sveder.

En anden ret almindelig årsag til kløe er svamp. Ved kløe kan man klø hul på huden, og her er der større risiko for infektioner, som medfører dårlig sårheling.

Føle-og synsforstyrrelser

At det stikker og prikker i hænder eller fødder er også et almindeligt tegn på diabetes, idet højt blodsukker medfører dårligt blodomløb som har indflydelser på nerver.

I visse tilfælde når ens syn bliver sløret og tåget, kan det være en tidlig indikation på diabetes. For eksempel bliver ens evne til at fokusere og se påvirket, eftersom genstande og tekst bliver slørede eller utydelige.

Har jeg diabetes?

Det er meget naturligt, hvis du nu sidder og føler, at du har samtlige symptomer på diabetes. Og man skal også huske, at symptomerne varierer meget hos personer.

Derfor går du rundt og har mistanke om at du har diabetes, så vil det bedste være at kontakte din læge og fået taget blodprøver og afklare om du har diabetes eller ej.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *