Alt Om Sundhed: Forside » Sundhed » Undgå solskader med disse gode råd
Solskin - Undgå solskader
Undgå solskader som forbrændinger og på længere sigt hudkræft. Selvom solskin er dejlig, skal vi passe på huden, når vi er udenfor. Foto: Colourbox/Kræftens Bekæmpelse.

Undgå solskader med disse gode råd

Undgå solskader som solskoldning og mere langsigtede skader som hudkræft. Her er Kræftens Bekæmpelses tre tips til at beskytte huden.

Undgå solskader, så du ikke bliver forbrændt i løbet af foråret og sommeren. At risikoen for hud- og moderkræft stiger, hvis vi bare lader os stege under solen år efter år, er et godt argument for at passe på.

Det kan du gøre ved at følge gode råd og i det hele taget bruge din sunde fornuft.

De fleste af os har lært at beskytte os mod sommersolen, når vi er sydpå. Men forårssolen er bestemt heller ikke uden risici.

Man kan også blive skoldet i koldt vejr

– Solen er lumsk her i foråret. Det er stadig ikke særlig varmt, og derfor kommer det bag på mange, at man kan blive solskoldet, hvis man er ude i længere tid, siger Peter Dalum, projektchef i Kræftens Bekæmpelses Solkampagne:

– Men når uv-indekset er 3 eller derover, som det faktisk er i disse dage, så bliver vi solskoldet, hvis vi ikke husker skygge, solhat og solcreme.

De tre vigtige S’er

Det er let at huske solkampagnes tre gode råd til at undgå solskader, når uv-indekset er tre eller derover. De tre tips begynder alle tre med bogstavet s:

  • Skygge: Søg skygge, så din hud ikke udsættes for direkte sollys.
  • Solhat: Brug en solhat med bred skygge. Klæd dig i tøj, der dækker overarme og lår.
  • Solcreme: Brug rigeligt med solcreme, hvor tøjet ikke dækker. Solcremen bør mindst have en faktor 15.

Læs også: Seks myter om solcreme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *