Alt Om Sundhed: Forside » Nyheder » Denne juleand må du ikke købe – den er både uhumsk og “varm”
Skal du have en juleand i år - en god stegt and med det hele? Så kig lige godt efter - Fødevarestyrelsen er nemlig ude med en advarsel om juleænder, der kan være både uhumske og "varme".
Skal du have en juleand i år - en god stegt and med det hele? Så kig lige godt efter - Fødevarestyrelsen er nemlig ude med en advarsel om juleænder, der kan være både uhumske og "varme".

Denne juleand må du ikke købe – den er både uhumsk og “varm”

Står juleand – altså stegt and med brunede kartofler, rødkål og lækker, tyk, brun sovs på menuen juleaften? Så skal du ikke bruge disse ænder.

Husker du juleaften 2016, hvor fordærvede juleænder ødelagde julemiddagen mange steder rundt om i det danske land?

Den situation skulle nødig gentage sig og derfor er det vigtigt, hvis du skal have juleand eller julegås, at du lige læser denne advarsel fra Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen har nemlig tidligere i år beslaglagt hundredvis af uhumske og ulovlige ænder og andet fjerkræ hos to virksomheder på henholdsvis Fyn og Thy. De mange potentielle andestege, der det eneste sted var blevet slagtet under uhygiejniske forhold og det andet sted slet ikke kunne dokumenteres hvor fuglene var fra, er imidlertid blevet stjålet.

Pas godt på

Derfor kan der nu være et stort antal ulovligt slagtede ænder og andet fjerkræ i omløb. Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen til, at du passer godt på, når du køber and eller gås til julebordet.

– De ulovlige fugle er pakket i almindelige fryseposer og uden korrekt mærkning. Jeg kan kun opfordre til, at man køber sin juleand hos en forhandler, man har tillid til. Der er risiko forbundet med at spise de ulovlige fugle, siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens rejsehold i en pressemeddelelse.

Symptomer på fødevareforgiftning er typisk opkast, dårlig mave og feber.

Samarbejder med politiet

Fødevarestyrelsen vil nu i samarbejde med politiet forsøge at finde de stjålne konfiskerede fugle igen.

– Hvis man støder på en lidt for billig julegås, eller en anden handel, som virker for god til at være sand, så brug din sunde fornuft. Vi hører selvfølgelig også meget gerne fra borgere, som måske ved noget om, hvor de mange slagtede fugle nu befinder sig, siger Michael Rosenmark.

Se også disse artikler hvor du kan få vigtig viden:
Rema 1000 mayonnaise trækkes tilbage efter fund af skimmelsvamp
Grøntsagscurry trækkes tilbage: Solgt i hele landet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *